covers-1_C3PSLLZ.png

Hvordan vil teknologi transformere helsevesenet innen 2030?

author

Written by Karl

May 05, 2021 | 4 min read

En meldingsapp for helsevesenet som Thorgate arbeidet med, bidro til å redde 21 liv i 2018. Denne meldingsappen for helsevesenet heter TXP Chat™. Det er det eneste sikre, HIPAA-kompatible kommunikasjonssystemet som er dedikert til de unike behovene til transplantasjonssentre og organanskaffelsesorganisasjoner (OPO), som nødvendigvis må arbeide på en desentralisert måte. 

Vi jobbet tett sammen med OmniLife for å definere dette prosjektet. Meldingshastigheten var avgjørende i prosjektet fordi tiden fra et organ frigis til det transplanteres er kritisk. I gjennomsnitt kastes mer enn 60 prosent av donerte hjerter og lunger hvert år. 

Sikkerhet var et annet viktig aspekt på grunn av den svært følsomme karakteren av den nødvendige kommunikasjonen, så vel som kompleksiteten. 

For å få full forståelse av prosjektet, bør du lese case-studien vår om dette, som beskriver alt fra det vi opplevde da vi definerte appen til å utvikle den som en React Native Application, med backend-kode i node.js. 

I et annet helseteknologisk prosjekt vi utførte, sparte et AI-selskap dedikert til å hjelpe mennesker med sjeldne sykdommer 90 prosent av potensielt tapte inntekter som et resultat av Thorgates enkle og raske tilnærming til en programvareløsning de ønsket å implementere

Dette er grunnen til at når det gjelder helseteknologi, har vi hos Thorgate rikelig med data og erfaring for å forstå skjæringspunktet mellom maskinlæring, AI og helsevesenet. Som salgssjef og produktkonsulent har jeg selv sett paradigmeskiftet i perspektivet på hvordan teknologi kan fremme helsetjenester og hva fremtiden bringer. 

Hvordan teknologien nå forstyrrer helseteknologibransjen

Høyteknologiske verktøy for helsepersonell

Når eldrebølgen nå kommer over oss, når millenniumsgenerasjonen en alder der pengene deres begynner å snakke for dem. Den forhistoriske æraen med fysiske saksdokumenter og røntgenfilm nærmer seg slutten, erstattet av elektroniske helseregistre og avansert medisinsk bildebehandling. 

Forbrukeren driver bransjen nå, og forbrukeren er vant til en verden der alt skjer ved å klikke på en knapp, og hvor det å lære seg å bruke en smarttelefon er mer verdifullt enn å lære å skrive med penn. 

Leger har nå en valgmulighet blant skydrevne verktøy for å skalere IT og administrere praksisen. Leger har nå også muligheten til å diagnostisere og foreskrive medisiner på avstand ved hjelp av telehelse og telehelse-mobilapper. 

Fremtiden er ny stordata-teknologi og AI

De enorme mengdene helsedata som er samlet opp gjennom årene, endrer bransjens paradigme fra å kurere sykdom til å aktivt forhindre den. Fremveksten av teknologi gjør dette mulig.  

Et perfekt eksempel er COVID-19-sporingsprogrammer og -apper som nå blir distribuert i mange deler av verden. Som et resultat av denne dataoppsamlingen, og den aktive utviklingen av banebrytende teknologi, er forebygging av en ny verdensomspennende pandemi hovedtemaet. 

Risikoaversjon mot å ta i bruk innovative produkter er borte

Helsevesenet har innsett at det må holde tritt med nye teknologier. Som nevnt tidligere, er mange av disse teknologiene rettet mot forebygging, og en betydningsfull trend innen helseteknologi i dag er relatert til å “redusere sykehusinnleggelser og relaterte kostnader" som et resultat av betydelige helseteknologiske gjennombrudd som bærbare apparater som kan spore og overføre pasientdata. 

 AI-markedet som er relevant for helsevesenet forventes å nå 190,6 milliarder USD innen 2025, til en CAGR på 36,6 %.
Kilde: Acumen Research & Consulting

Spådommer for 2030 for helseteknologi og helsevesen

I følge en nylig KPMG -studie, har 54 % av millenniumsgenerasjonen utsatt helsetjenester på grunn av kostnader, mens 49 % ikke har en primærlege.

Vi er i stand til å forutsi at det "fysiske legebesøket" er et scenario som i løpet av et tiår vil være reservert kun for de mest alvorlige tilfellene, muligens bare de som trenger faktisk behandling. 

Dette skyldes den fortsatte økningen i raffinementet av helseteknologiske produkter, kombinert med den nye generasjonens forventning om at alt skjer via en enhet de bærer på seg hele tiden (smarttelefoner, annet bærbart osv.). 

COVID-19 og "den nye normalen" presser også verden inn i en modell med stadig mer fysisk avstand. Alt som reduserer kontakten og bidrar til å beskytte medisinsk fagpersonell, vil bli støttet. 

Forebygging og "hold deg frisk"-apper vil spille en stor rolle i fremtidige helsetjenester. Dette inkluderer treningsapper. 

Leger vil ikke ha noe annet valg enn å sette forbrukeren først. Ved å bruke dataanalyser og trendanalyser vil det være umulig for helsepersonell å ikke se og forstå forbrukerens behov og dermed tilpasse seg dem.

Selvovervåking og innleggbare enheter vil komme i forgrunnen, og disse innleggbare enhetene vil sannsynligvis kobles til en enhet brukeren alltid har med seg. Dataene vil da sannsynligvis bli overført til et AI-system som tilbyr en diagnose og/eller resept. 

Kun hvis det er tvil om diagnosen, vil en menneskelig lege bli varslet. 

Hjemme-EKG kan allerede kjøpes fra Apple og AliveCorr, og det er bare et spørsmål om tid før andre diagnostiske enheter blir tilgjengelige direkte for forbrukeren. 

Den allestedsnærværende lagringen av medisinske data, og hastverket med å lagre dem på en fornuftig måte for å forhindre fremtidige pandemier, vil resultere i behovet for sterkere prosessorkraft, noe som vil føre til ytterligere innovasjon i dataprosessorer; kanskje til og med noen skapt spesielt for medisinsk industri.

I hovedsak vil prediktiv analyse sannsynligvis være den, i praksis, medisinske løsningen som nyere generasjoner foretrekker å bruke, i motsetning til "fastlege"-paradigmet som snart er ved veis ende i denne moderne, teknologidrevne verdenen. 

Ute etter en produktkonsultasjon? Bestill en gratis times konsultasjon med en ekspert på e-helseprogramvare her.

 

Read related articles:

Fremskynde digital transformasjon i helsevesenet

8 Healthcare Startups to Watch in Post-Coronavirus 2021

Why Data Security is important in Healthtech?